Diana Brici

Cărţile de colorat pentru adulţi, o eficientă metodă antistres

Da, există aşa ceva, şi nu, nu am dat în mintea copiilor!

Fiecare dintre noi avem nevoie cel puţin din când în când să intrăm în rezonanţă cu copilul din noi, să ne manifestăm cu exuberanţă şi entuziasm, cu creativitate şi libertare de exprimare artistică, cu bucurie faţă de lucrurile mărunte şi cu sinceritate faţă de sufletul nostru. Iar aceste minunate cărţi de colorat pentru adulţi reprezintă o ocazie fantastică de a pune în practică toate aceste lucruri!

Acum există în aproape toate librăriile online cărţi de colorat pentru adulţi, cărţi ce oferă o ocazie minunată şi plină de creativitate pentru a combate stresul vieţii cotidiene, ajutând totodată la relaxarea intelectuală şi la eliberarea propriei fantezii artistice. Cu ajutorul lor poţi evada din lumea agitată a zilelor noastre într-un univers fabulos plin de culoare şi de voie bună, unde florile, păsările măiestre, vieţuitoarele exotice sau chiar mandalele minunate te invită să le dai viaţă cu ajutorul creioanelor colorate, şi asta fără reguli sau limite, dând frâu liber imaginaţiei şi astfel bucurându-te de beneficiile acestei forme de terapii prin artă.

O colecţie bogată de astfel de cărţi minunate antistres există pe Elefant.ro, printre care sunt şi cărţile de colorat şi activităţi antistres ale Johannei Basford, „Grădina secretă„, „Oceanul dispărut” sau „Pădurea fermecată

şi ale lui Abrams Noterie, „Vive Le Color! India„, „Vive Le Color! Arabia” sau „Vive Le Color! Japan„.

O altă categorie de cărţi de colorat pentru adulţi o reprezintă frumoasele simboluri hinduiste şi budiste reprezentând Universul, mandalele.

mandale-mediteaza-si-coloreaza_1_fullsizeUn exemplu de astfel de carte este şi „Mandale-meditează şi colorează„, o carte cu 28 de desene antistres detaşabile, astfel încât puteţi crea minitablouri cu ajutorul creioanelor colorate sau a cariocilor, cu care vă puteţi ulterior decora camera.

Acordând zilnic câte 5-10 minute colorării acestor desene, vă puteţi elibera de stres sau de gândurile nedorite, şi rămâne astfel zen, liniştiţi şi detaşaţi, în armonie cu voi înşivă şi cu cei din jur.

Susanne F. Fincher, terapeută prin artă şi consilieră pentru vindecarea mentală, afirmă că reintroducerea mandalei în gândirea occidentală se datorează psihanalistului elveţian Carl Gustav Jung. Jung marturisea că nevoia de a desena mandale a apărut în timpul momentelor sale intense de dezvoltare personală, iar apariţia acestei nevoi indică faptul că la nivelul psihicului are loc o profundă reechilibrare. arabescuri-desene-de-colorat-pentru-a-invinge-stresul_1_fullsize

Cartea „Arabescuri. Desene de colorat pentru a învinge stresul” poate fi o altă alegere potrivită dacă vă doriţi eliberarea de stresul cotidian prin colorarea  modelelor florale complicate dar elegante şi simetrice în acelaşi timp.

Amintind de eleganţa vechii tradiţii a arabescurilor, în care elementele geometrice şi florale compun figuri ornamentale sinuoase, simetrice şi întreţesute complicat, această colecţie de 80 de desene fantastice de colorat constituie o provocare plină de entuziasm pentru iubitorii genului colouring.

vintage-carte-de-colorat_1_fullsize

Vintage. Carte de colorat” este preferata tuturor iubitorilor stilului vintage.

Inspirate din epoca victoriană, o epocă de înflorire a designului şi a modelelor decorative,imaginile incluse în paginile acestei cărţi oferă o selecţie încântătoare de modele clasice vintage, ce cu ajutorul creioanelor colorate îţi vor aduce satisfacţii dintre cele mai sincere şi mai frumoase, alături de relaxare şi un tonus pozitiv.

Dacă tu sau copilul tău sunteţi fani Harry Potter, atunci vă recomand cu căldură cărțile de colorat pentru adulți și copii Harry Potter de pe Books Express.

 

Găsiţi în paginile acestor cărţi desene fabuloase creaturi magice, artefacte sau locuri de poveste, toate numai bune pentru imaginaţia ta sau a celui mic.

962085Şi pentru iubitoarele de pisici am găsit o carte de colorat foarte faină!

Ea se găseşte pe Libris.ro, o librărie online tare dragă mie deoarece poţi comanda cărţi când vrei şi câte vrei, transportul este gratuit de fiecare dată!

În fine! Revenind la cartea din imagine, menţionez că iubitorii de pisici şi  cei pe care îi entuziasmează carţile de colorat vor fi fermecaţi de această galerie de desene originale. Cartea conţine peste 30 de pagini de portrete  minunate de pisicuţe într-o tapiserie de motive cu inimioare, flori şi variate alte forme.

Creată pentru adulţi cu experienţă într‑ale coloratului, cartea „Pisici fanteziste” oferă o evadare într-o lume a relaxării profunde,  a inspiraţiei şi a împlinirii artistice.

Şi la Cărtureşti am văzut cărţi antistres drăguţe. Printre ele, „365 de căi de a combate stresul” şi „Suave zâne şi gingaşe prinţese” mi s-au părut cele mai faine.

La final, vă mai prezint încă o carte, scrisă de această dată cu gândul la persoanele mai mult sau mai puţin anxioase: sa-ne-imprietenim-cu-anxietatea-o-carte-de-colorat-linistitoare_1_fullsizeSă ne împrietenim cu anxietatea. O carte de colorat liniştitoare„, de Sarah Rayner şi Jules Miller.

În această carte, Sarah Rayner explică într-un stil plin de umor şi căldură cum „să te împrieteneşti cu anxietatea” şi astfel să-ţi gestionezi stresul. Ea arată de asemeni de ce unii dintre noi sunt predispuşi la anxietate şi de ce coloratul poate avea efecte terapeutice. În continuare, explorează alte activităţi creative, care au efecte similare asupra psihicului, oferind o gamă larga de soluţii care încurajează atenţia concentrată şi reduc starea de îngrijorare.

Ilustraţiile detaliate şi încântătoare realizate de Jules Miller sunt concepute pentru a spori plăcerea de a te deconecta de stresul cotidian şi de a deveni complet absorbit în activitatea de colorat. Fie că este vorba de modele abstracte, animale vesele, peisaje stranii sau flori splendide, fiecare desen încorporează în el o „mantra” – câteva cuvinte simple asupra carora să reflectezi. Rezultatul este o carte adorabilă, o combinatie unică de umor şi înţelepciune, care îţi va îmbunătaţi starea de spirit şi te va face să ai o atitudine pozitivă la mult timp după ce vei fi terminat de colorat. În plus, imaginile pot fi decupate şi păstrate.

Cam astea au fost recomandările mele!

Şi acum gata, mă apuc de colorat! 😀

Cu drag,

Diana

 

 

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!