Diana Brici

Cele mai frumoase idei decorative şi decoraţiuni pentru masa de Crăciun

masa de Craciun

Crăciunul este cel mai probabil cea mai mare sărbătoare în care întreaga familie se adună în jurul mesei, şi cu siguranţă momentul în care toţi cei dragi sunt astfel împreună este cel mai iubit moment dintre toate. Acesta e motivul pentru care ar fi indicat  să te gândeşti de înainte cum să îţi decorezi masa pentru fericitul eveniment, în special dacă aştepţi să vină suflete dragi la masă. A crea o masă de Crăciun perfectă nu necesită mult efort sau imaginaţie, iar acesta e momentul potrivit pentru a te inspira cu câteva idei de decorare a mesei de sărbători.

Iată aşadar câteva idei de decorare a mesei de Crăciun care mie mi-au plăcut foarte mult:

farfurii-masa-de-craciun-2

farfurii-masa-de-craciun

  1. Aranjarea farfuriilor şi a tacâmurilor pentru a crea un om de zăpadă este o idee pe cât de genială, pe atât de drăguţă. Pur şi simplu nu e nevoie decât să alături o farfurie albă de desert (pe post de cap al omului de zăpadă) de o farfurie mai mare întinsă (pe post de corp), să foloseşti furculiţa şi lingura pe post de mâini, şi un şerveţel şi cuţitul situate deasupra farfuriei de desert pe post de căciulă a omului de zăpadă. Fireşte, efectul e garantat dacă adaugi un morcov mic pe post de nas şi câteva bobiţe de struguri negri pentru a imita ochii omului de zăpadă şi nasturii de la „haină”. Şi gata! Aţi creat cel mai vesel şi inedit decor pentru masa de Crăciun! Simplu şi de mare efect, aşa-i? tacamuri-de-craciun
  2. Decorarea tacâmurilor cu câte o crenguţă de brad prinsă într-o fundiţă asortată la culoare şi stil cu faţa de masă şi celelalte accesorii de pe masă constituie o altă idee foarte elegantă şi de efect în decorarea mesei de sărbători. Purşi simplu va aduce un plus de farmec acestui moment deosebit, iar dacă ataşaţi la această fundiţă şi o etichetă cu numele invitatului sau cu un anumit mesaj sau urare, gestul va deveni şi mai memorabil. decor-masa-cu-craciunite
  3. Decorarea mesei cu câte o mini-crăciuniţă este o altă idee inspirată pentru această ocazie minunată. Elegantă şi feminină, această frumoasă floare-simbol a Crăciunului va spori aerul festiv a acestui eveniment şi asortată la o masă decorată cu accesorii de culoare verde şi roşie, culorile Crăciunului, va aduce un plus de stil şi de rafinament întregului moment.
  4. decor-din-pahare-intoarse-2O altă idee inspirată de decorare a mesei de Crăciun constă în simpla întoarcere cu susul în jos a unor pahare din sticlă cu picior înalt şi umplerea cupei cu un ornament natural sau cu globuleţe mici, în timp ce pe piciorul paharului stă elegantă o lumânare aprinsă. Foarte elegant!Christmas Table
  5. Şi mai prezint şi o ultimă idee decorativă pentru masa de sărbători (pentru moment, cel puţin!). Ea se prezintă ca o piesă centrală pe masa de Crăciun sau de Revelion şi constă într-un suport etajat de prăjituri, preferabil din sticlă sau cristal, pe care stau aranjate globuri asortate de diferite dimensiuni şi modele, iar deasupra, o lumânare aprinsă şi asortată cu globurile de pe suport.

Aranjamentele cu globuri şi fundiţe roşii sau aurii, lumânările aşezate în sfeşnice înalte sau ghirlandele de brad colorate şi strălucitoare, toate acestea sunt vedetele iernii atunci când vorbim despre mesele aranjate cu drag, pregătite pentru cele mai frumoase sărbători din an. Pe  ele, aşezate cu mult fast, feţele de masă aduc culoare şi eleganţă întregului decor, aşteptând să fie asortate cu platouri întinse, pline cu bunătaţi de iarnă îmbelşugată. Şi iată ce decoraţiuni de Crăciun am găsit în mediul online, decoraţiuni ce vor aduce strălucire şi eleganţă aranjamentelor festive pentru masa de sărbători:

Feţe de masă festive cu imprimeuri de sărbătoare

Această distinsă faţă de masă Red Flora de culoare roşie pasională, înnobilată cu modele florale dispuse gingaş pe panglica cea albă, este preferata mea dintre decorurile de sărbătoare. Fină şi delicată, ea este confecţionată din bumbac de înaltă calitate, iar aşezată pe masa de Crăciun, îşi aşteaptă decoraţiunile de sărbătoare, alături de cele mai savuroase bucate. Fiind de un roşu pasional, ea se asortează numai bine de Crăciun cu acest set de farfurii din ceramica Green Delicacy:

La acestea, e musai să fie aşezate pe masa de Crăciun şi şerveţele de masă festive, cu un aer simplu dar de efect, precum e acest set de şerveţele „X-mas” alb-negru:

servetele-de-masa-de-craciun

Tot pentru masa de Crăciun, am găsit aceste super simpatice scobitoare decorative cu reni, un accesoriu cu adevărat original ce cu siguranţă va aduce zâmbete atât celor mici cât şi celor mai mari:

scobitori-decorative-cu-reni

Iar pentru pregătirea cinei de Crăciun, am găsit acest unic şi mega-simpatic curăţător de legume cu formă de ren, ce se poate găsi fie în variantele de culoare roşie, verde sau albastră. Un accesoriu mega-chic şi original de gătit în perioada sărbătorilor de iarnă, ce poate fi de asemeni un cadou vesel şi mult apreciat pentru o gospodină cu simţul umorului. 🙂

curatator-legume-ren-rosu

Vinul merită şi el o atenţie deosebită în această frumoasă perioadă a anului. Fie că îl faci cadou sau îl aşezi la loc de cinste pe masa de Crăciun din casa ta, acesta merită o prezentare festivă de asemeni. Costumarea sticlei de vin în Moş Crăciun devine un preambul a ceea ce urmează să se întâmple şi după consumarea ei: un plus de bună dispoziţie şi de relaxare pentru toţi distinşii invitaţi!

costum-mos-craciun-pentru-sicla-de-vin-1-0902231

Să nu uităm şi de ceai! Se ştie că pe lângă vinul fiert, ceaiul cald şi aromat cu miresme de iarnă este printre preferatul multora dintre noi în sezonul rece! Aşa că iată ce am găsit pentru a ne bucura de ceai într-un mod festiv, de Crăciun: ceainicul acoperit cu material tricotat roşu cu fulg de nea, o alegere perfectă pentru masa de Crăciun! Alegerea e cu atât mai potrivită cu cât include un filtru din inox pentru a putea infuza şi fructele sau plantele preferate!

ceainic-cu-invelis-textil

Şi fireşte, cum nu există Crăciun fără delicioase prăjituri de casă, e musai să vă prezint şi acest minunat platou pentru prajituri cu Moş Crăciun şi Rudolf de pe LovelyDecor.ro, platou pe care să fie aşezate fursecurile cu scorţişoară şi ghimbir, turta dulce cu figurine de Crăciun sau cornuleţele fragede şi aromate.

platou-de-ceramica-merry-christmas-300x300

Tot pe LovelyDecor.ro găsiţi şi alte decoraţiuni pentru masa de Crăciun absolut superbe, precum sunt şi:

halba-pentru-vin-fiert-noel-300x300

Halba pentru vin fiert Noel

farfurie-desert-de-craciun-red-deer-300x300

Farfurie desert de Craciun Red Deer

recipient-cu-capac-pentru-biscuiti-10x18cm-santa-claus1-300x300

Recipient cu capac pentru biscuiti 7.5x14cm Santa Claus

platou-in-forma-de-brad-red-reindeer-300x300

Platou in forma de brad Red Reindeer

Mini-boluri pentru alune şi sărăţele cu Moş Crăciun, respectiv Rudolf

suport-servetele-de-masa-red-reindeer-300x300

Suport servetele de masa Red Reindeer

Cam astea au fost recomandările mele cu privire la masa de Crăciun! Sper să vă fi plăcut şi să vă inspire în a vă crea momente de neuitat alături de cei dragi în cea mai frumoasă perioadă a anului, Crăciunul!

Un Crăciun plin de iubire vă doresc, în suflete, dar şi în farfurii!

masa-de-craciun

Cu dragoste,

Diana

 Sursă foto 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 23

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!