Diana Brici

Cheesecake cu căpşuni

cheesecake de capsuni

Ce poate fi mai potrivit în zilele calde de mai – iunie decât o prăjitură rece savuroasă, bogată în căpşuni proaspete şi brânză?

Eu cel puţin sunt fană declarată căpşuni şi brânză, iar prăjiturica asta simplă şi oacheşă le are pe amândouă!

 tort capsuni

Nu e nici prea dulce, chiar deloc, este uşoară şi simplu de făcut, fiind astfel numai bună atât în zilele mai fierbinţi de vară, cât şi în situaţia în care eşti la dietă! 😉

 Unde mai pui că decorată cu un munte de căpşuni proaspete va face cu siguranţă senzaţie printre invitaţii tăi, devenind principala atracţie a momentului!

Un excelent desert de vară, sănătos, delicios, plin de prospeţime şi ….. căpşuuuuuuuni!!! 😀

cheesecake cu capsuni

 

Ingrediente (10 porţii)

  • 300g biscuiţi simpli
  • 150g unt topit
  • 500g brânză proaspătă de vaci
  • 400g smântână pentru frişcă
  • 100g zahăr
  • 4 plicuri zahăr vanilat
  • 2 plicuri gelatină
  • 400g căpşuni

Decor:

  • 500g căpşuni

PicMonkey Collage4

Mod de preparare

1.     Se tapetează cu hârtie de copt o formă rotundă (24 sau 26cm), cu baza detaşabilă. Dacă nu cunoaşteţi procedeul, urmaţi paşii din poza de mai jos.

PicMonkey Collage2nr

2.    Se macină biscuiţii (pasul 6). Dacă nu aveţi maşină de măcinat, îi puteţi sfărâma pur şi simplu cu un sucitor după ce i-aţi rupt în bucăţele mai mici şi pus în prealabil într-o pungă alimentară.

PicMonkey Collage3

3.    Se răstoarnă biscuiţii măcinaţi într-un bol, apoi se pune untul topit (pasul 7) şi se amestecă până când devine o compoziţie omogenă, iar strânsă în pumni nu se fărâmiţează (pasul 8).

PicMonkey Collage1nr

4.     Se răstoarnă în forma pregătită (pasul 9) şi se apasă deasupra cu dosul palmei cu putere (pasul 10) pentru a obţine un strat uniform (pasul 11). Se lasă în frigider 1 oră, până se întăreşte.

5.     Pentru umplutură se mixează bine căpşunile cu ajutorul unui blender până devine o pastă fină (pasul 12).

6.     Se aşează într-un bol brânza de vaci, zahărul şi căpşunile pisate (pasul 13), apoi se bat cu mixerul până la omogenizare (pasul 14).

7.   Se bate smântâna cu zahărul vanilat până iese o frişcă suficient de tare astfel încât să rămână ţepi la suprafaţă când ridici cu lingura (pasul 15) şi se adaugă cremei cu brânză şi căpşuni (pasul 16), amestecând uşor până la omogenizare, rezultând o cremă roz.

PicMonkey Collage5nr

8.   Între timp se pregăteşte gelatina:

– Se pune gelatina la înmuiat în apă rece. Apa trebuie sa treaca cu două – trei degete peste gelatină.

– Dupa vreo 5 – 10 minute, când vedem că s-a umflat (pasul 17), se scurge bine de apă dacă a mai rămas, şi se topeşte la bain-marie timp de câteva secunde până când vedeţi că s-a topit (pasul 18).

– O chestie foarte importantă:  Nu are voie sa fiarbă, căci îşi va pierde calităţile de închegare! Deci cum s-a topit gelatina se ia de pe foc, se lasă să se răcească şi se foloseşte la compoziţie.

9.    Se ia apoi o lingură de cremă si se amesteca cu gelatina topită (pasul 19), după care se toarnă amestecând repede, în compoziţia mare, de cremă roz cu căpşuni (pasul 20). Se amestecă totul foarte bine.

10.    În acest moment se răstoană compoziţia deasupra blatului de biscuiţi, asigurându-vă că nu rămân bule de aer. Se netezeşte suprafaţa cu dosul unei linguriţe sau cu o spatulă. Se lasă să se întărească sau închege bine crema, peste noapte la frigider.

11.  A doua zi se desface forma, se desprinde hârtia şi se pune prăjitura pe platoul de servit.

12.  Înainte de servire se decorează cu „un munte” de căpşuni, proaspete şi aromate, spălate în prealabil.

Delicioasă!

 cheesecake

 

 

cheesecake de capsuni (2)

 

tarta capsuni

deliciu capsuni

prajitura cu capsuni

 

Cu dragoste,

♥ Diana ♥

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!