Diana Brici

Milkshake cu banane

banane

Când am chef de ceva delicios, natural, proaspăt şi sănătos şi nu am decât 2 minute la dispoziţie, mă uit prin bucătărie să văd dacă am lapte şi banane în casă. Dacă da, atunci soluţia la problemă e simplă :

Milkshake cu banane !

milkshake banane

Eu şi Iosif ne-am obişnuit să preparăm acest deliciu de ceva vreme şi ori de câte ori găsim prin piaţă ceva banane bine coapte (chiar dacă sunt mai pătate un pic) şi la preţ bun, ne facem  aprovizionarea pentru următoarele milkshake-uri cu banane.

Dintr-o dată am un feeling savuros : în curând vor fi mai multe suflete ce ne vor călca pe urme ! 😛

Supoziţia e lesne de înţeles dat fiind că ceva mai delicios, natural, economic, rapid şi simplu de făcut preparat nici că există pe lumea asta !

Ingrediente (1 porţie)

  • 1 banană bine coaptă
  • ½ pahar lapte

Mod de preparare

1.      Decojeşti banana şi o rupi în bucăţi pe care le pui într-un pahar (pasul 1).

2.     Cu o furculiţă îndeşi bucăţile de banană în pahar (pasul 2), dupa care începi să le pisezi (tot cu furculiţa), iar pe măsură ce se înmoaie (fapt ce nu ar trebui să constituie o problemă dacă bananele sunt coapte bine), începi să le pisezi în continuare, amestecând cât mai energic (pasul 3).

PicMonkey Collageedit

La final va ieşi cam jumătate de pahar cu piure de banane (pasul 5), având o consistenţă uşor lichefiată ( după cum arată în pasul 4). Ideea e să fie pisată banana atât de bine încât să arate ca o pastă omogenă în care s-a dizolvat întreaga banană, adică în care nu au mai rămas bucăţi de banană în pahar (însă oricum, şi dacă rămân nu ne stau în gât, deci nu e cazul să facem o catastrofă din asta :P)

4.   Se adăugă apoi laptele câte puţin în paharul cu piureul de banane (pasul 6), amestecând continuu, până ce se omogenizează bine laptele cu banana pisată (pasul 7).

5.   Rezultă din acest amestec o băutură delicioasă şi sănătoasă: milkshake-ul  cu banane !

O joacă de copii, atât e de simplu!

🙂

bauturi naturale

Varianta asta cu furculiţa era varianta la care apelam în trecut, când nu aveam un blender. Cu un blender însă e chiar şi mai simplu şi mai comod, deşi inconvenientul e că trebuie spălat apoi şi vasul de blender şi paharul din care bei. În schimb, nu mai stai să pisezi banana şi îţi iese pastă fină în mai puţin de un minut. În plus, poţi face mai multe porţii într-un timp foarte foarte scurt – ăsta e de fapt realul avantaj!

Eu mi-am achiziţionat un Blender Philips de 400W, cel alb pe care îl vedeţi în imaginea din dreapta.  Nu trebuie decât să roteşti un buton şi în mai puţin de un minut ai un milkshake sau un smoothie delicios şi sănătos! Nu e unul tocmai profi, dar îşi face treaba foarte bine şi e la un preţ destul de bun, chiar foarte bun aş zice, aşa că vi-l recomand şi vouă! Îl puteţi cunpăra de aici.

Dacă vă doriţi însă ceva mai profesionist, vi-l recomand pe acesta roşu din stânga, Magimix de 1200W, cu o putere aşadar de 3 ori mai mare ca al meu.  Diferenţa se vede în tipul de fructe sau de legume, mult mai tari, ce pot fi blenduite,  şi în fineţea cu care face acest lucru. De asemeni, acesta poate sparge şi gheaţă. Fireşte, diferenţa se vede şi la preţ. Îl puteţi cumpăra de aici.

Dar gata! Ora de publicitate a trecut! :))

Vă las cu o ultimă poză cu milkshake-ul meu delicios de banane! 😀

Să aveţi poftă! 🙂

milkshake

Cu dragoste,

♥ Diana ♥

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Vreau să primesc pe mail ultimele postări